Zbog održavanja hokejaške utakmice 20.03.2017. termin od 18.00 - 19.00 biće promenjen u 20.00 - 21.00

Pravilnik Klizačkog kluba Vojvodina

Ovim pravilnikom se uređuju pravila ponašanja članova – polaznika klizačkog kluba Vojvodine u skladu sa Zakonom o sportu i drugim pozitivnim propisima.

 1. Klub prenosi znanje, iskustvo i potrebne veštine za uspešno klizanje na ledu, počev od početnih klizačkih koraka pa do najsloženijih.
 2. Organizuje rad sa:
  • neklizačima, učeći ih osnovne klizačke korake
  • sa klizačima, usavršavajući njihovo već stečeno znanje
  • sa naprednom grupom klizača, učeći ih složenije klizačke elemente
  Članovi kluba su u obavezi da redovno i na vreme dolaze na časove. Ukoliko se redovnije dolazi na treninge članovi će biti spremniji i više naučiti.
 3. Članovi ne smeju ohrabrivati nikakve postupke ili ponašanje koje bi moglo ugroziti zdravlje ili dobrobit sportista.
 4. Moraju poštovati službene osobe i njihov autoritet tokom treninga i takmičenja i nikada neće dovoditi u pitanje, diskutovati ili se suprotstavljati trenerima u toku treninga ili takmičenja, već će sva svoja pitanja raspraviti na dogovorenom mestu i vremenu.
 5. Budući članovi su dužni da se koncentrišu na klizanje tokom treninga, uvek dajući sve od sebe.
 6. Članovi imaju pravo da koriste pomoć, podršku i usluge kluba u meri koja ne šteti interesima drugih članova.
 7. Imaju pravo da učestvuju u aktivnostima kluba.
 8. Klub angažuje sportske stručnjake sa znanjem i iskustvom potrebnim za rad na časovima klizanja.
 9. Klub obezbedjuje da na svakom času bude angažovan i obezbeđen optimalan broj instruktora, saglasno zakonu o sportu, sa kvalifikovanim znanjem, potrebnim iskustvom i veštinama za rad kako sa polaznicima tako i sa iskusnim dugogodišnjim klizačima.
 10. Svakom grupom klizača rukovodi kvalifikovani instruktor.
 11. Organi kluba obezbeđuju da bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima u okviru kluba bude humano, slobodno i dobrovoljno, zdravo i bezbedno, u skladu sa prirodnom sredinom i tehničkim okruženjem, fer, tolerantno, etički prihvatljivo, odgovorno, nezavisno od zloupotreba i ciljeva koji su suprotni sportskom duhu.
 12. Zadatak škole i instruktora je da rukovode grupama klizača, daju instrukcije i vrše nadzor nad klizačima pri izvršavanju datih instrukcija, i preduzmu sve mere predostrožnosti.
 13. Za bavljenje ovim sportom preporučujemo uzrast od 5 godina pa na više.
 14. Roditelji maloletnih polaznika moraju obavezno da se konsultuju sa instruktorima oko primanja deteta u klub.
 15. Najbitnije obaveze su obaveze discipline, reda, mira i koncentracije da bi članovi dobro naučili ono što im se pokazuje na časovima i prvenstveno da ne bi došlo do povreda, za koje Klub ne snosi odgovornost ako se ne poštuju pravila treninga.
 16. Led predstavlja opasnu stvar, takođe, klizački sport spada u potencijalno opasne sportove te zbog same prirode sporta postoji mogućnost nastanka tipičnih klizačkih povreda kao što su: udarci od padova, rasekotine, povrede nosa, zgloba i slično.
 17. Klizački sport predstavlja jednu vrstu opasne delatnosti, tako da klub ne snosi odgovornost u slučaju nepoštovanja pravila treninga.
 18. U slučaju eventualnog povređivanja člana – polaznika, klub neće snositi odgovornost za materijalnu ili nematerijalnu štetu, tako da potpisom pristupnice lice koje ju je potpisalo preuzima punu i neograničenu odgovornost za nastalu štetu pod istim uslovima kao i lice koje se bavi opasnom delatnošću, s obzirom na to da član dobrovoljno i uz saglasnost roditelja/staratelja učestvuje u bavljenju klizačkim sportom. Klizački klub Vojvodina ne može snositi odgovornost za moguće nastajanje povreda i štete koje član nanese sebi ili drugoj osobi. Trening, odnosno grupu od 20 članova – polaznika, vodi 1 instruktor.
 19. Lice koje upisuje člana ili član je dužan da u pristupnicu navede eventualne ranije bolesti člana koje bi mogle biti od uticaja na treniranje.
 20. Potpisivanjem ove pristupnice, budući članovi prihvataju klupske propise i organizaciоna pravila bitna za rad i funkcionisanje kluba, kao i da je učestvovanje u aktivnostima kluba dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost.

Prijatelji kluba